Välkommen som kund hos TJ husbil & Fritid AB!

När du hyr en husbil av oss är vår förhoppning att du ska få en angenäm och bekymmersfri semester. Våra husbilar är moderna och står klara att ta med dig och din familj på en oförglömlig semester, oavsett om du vill åka dit sommarsolen lyser, eller till en härlig vintersemester i skidbacken.
För att du ska få ut mesta möjliga av din upplevelse har vi här listat några av de viktigaste punkterna du behöver känna till när du gör din bokning.

 • Med hjälp av bokningskalendern väljer du ut den hyresperiod som passar. Under perioden 4 juli - 7 augusti 2022 hyrs bilarna ut veckovis med hämtning på måndag morgon och återlämning söndag kväll. Övriga delar av året kan du hyra bilarna valfritt antal dagar.
 • Under perioden 4 juli - 7 augusti 2022 hämtas bilen på måndag fm och återlämnas söndag kväll. Övriga delar av året kan hämtning och lämning ske enligt överenskommelse på helgfria vardagar kl 9-17 och helgfria lördagar kl 10-12. Återlämning kan även ske på söndagar kl 18-20.
 • Åk dit du vill! Enligt vårt standardavtal får du åka inom Sverige, men vill du åka till andra länder kan vi i de flesta fall avtala om detta. Oavsett vart du åker ingår det 200 fria mil/veckohyra och 30 mil/dygnshyra. Självklart får du köra längre, men då tillkommer en avgift på 2,50:- för varje extra körd km. Allt bränsle bekostas av hyrestagaren. Observera att resa utanför Sverige måste avtalas senast 1 vecka innan första hyresdag pga att särskilt intyg från försäkringsbolaget då ska utfärdas. Vid resa i Norge ska du senast på första hyresdagen registrera dig på www.epcplc.com/rental. Detta för att vägtullar ska faktureras direkt till dig som hyrestagare. Om denna registrering tillkommer moms på vägtullarna, samt administrativ avgift (fn 50:-).
 • I bilarna finns det köksutrustning för samma antal personer som det finns bäddar. Vill du ha en riktigt bekväm semester kan du även hyra till annan utrustning, allt från sängkläder till campingmöbler.
 • För att så många som möjligt ska ha möjligheten att semestra i husbil ber vi er respektera att det inte är tillåtet att röka i bilarna. Om inget annat framgår av fordonsbeskrivningen är det heller inte tillåtet att medföra djur i husbilen. Dessvärre kan vi inte garantera att bilarna är helt allergifria.
 • De bilar som har en totalvikt på max 3500 kg får köras med B-körkort. Tyngre bilar får köras med B-körkort om kortet ej är utfärdat eller återkallat senare än 30 juni 1996, annars krävs C-körkort. Hyrestagaren ska vara minst 25 år.
 • Efter att du skickat in ditt bokningsönskemål kontrollerar vi att vi kan genomföra bokningen och återkommer till dig med besked. Efter att bokning gjorts skickar vi ut en faktura på bokningsavgift som ska betalas inom 10 dagar. Fakturan gäller som bokningsbekräftelse. Bokningsavgiften är 5000:- och övergår till deposition när bilen hämtas.
  Hyresbeloppet faktureras separat och ska vara betald senast 15 dagar före hyresperiodens första dag. Depositionsavgiften återbetalas ca 14 dagar efter att fordonet återlämnas, under förutsättning att övriga avgifter är betalda och att villkoren i hyresavtalet är uppfyllda.
 • Om du ångar din bokning kan du avboka inom 10 dagar utan kostnad. Vid avbokning senast 15 dagar före första bokade dag debiteras halva den avtalade hyreskostnaden, och vid senare avbokning debiteras hela hyreskostnaden. Bokning som görs mindre än 15 dagar i förväg kan inte avbokas utan kostnad.
 • Avbeställningsskydd kan köpas inom 10 dagar från bokningstillfället. Vid sjukdom återbetalas hela bokningskostnaden om avbeställningsskydd köpts och läkarintyg kan uppvisas. Kostnaden för avbeställningsskyddet återbetalas ej. Avbeställningsskyddet gäller när någon i familjen, annan nära anhörig eller medresenär blir sjuk eller allvarligt skadad.
 • Vid återlämnandet ska bilen vara städad och toalett och avloppstank ska vara tömda. Vill du slippa detta arbete går det utmärkt att beställa jobbet av oss, under förutsättning att beställning görs senast vid hämtning av fordonet. Priser för våra tillval hittar du genom att Klicka här.
 • I samband med hämtning och lämning av husbilen görs en gemensam kontroll av fordonets skick. Eventuella uppkomna skador debiteras enligt de belopp som framgår av hyreskontrakt och separat prislista. Observera att fordonet måste hämtas personligen av den som ska stå som hyrestagare.
 • Våra allmänna villkor hittar du genom att Klicka här. Observera att villkoren ibland ändras. De på hyresdagen (hyresperiodens första dag) aktuella villkoren är de som gäller.
 • Hyrestagare är en fysisk person, och är den som ansvarar för fordonet och att avtalet följs. Även om ett företag står som betalare är hyrestagaren alltid en fysisk person.
 • Hyresdagen är den dag som fordonet hämtas, och det är även då som hyresavtalet upprättas.
 • TJ Husbil & Fritid AB innehar tillstånd från Transportstyrelsen att bedriva uthyrningsrörelse.